17. dubna 2013

Jihočeská zelňačka

4 středně velké brambory (nebo i více, jak máte rádi), sklenice sterilovaného zelí, 30 dkg měkkého salámu nebo slaniny, trochu másla, 2 lžíce mouky , velká cibule, sůl, majoránka, celý pepř  , bobkový list

Do 2 litrů vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme 3 kuličky pepře, 2 bobkové listy a vaříme do měkka a přidáme zelí, které jsme mírně propláchli vodou a nakrájeli na drobno. V malém kastrolku na másle osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme jemně nakrájený salám nebo slaninu a až je vše osmažené, zaprášíme 2 lžícemi mouky, zamícháme a tuto směs přidáme do vařící polévky. Provaříme, dochutíme majoránkou a dle chuti přisolíme. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat