18. dubna 2013

Hořčičná polévka s pórkem

pórek, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, litr zeleninového vývaru, lžíce hořčičných semen, 250 g zakysané smetany, 2 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce sladké hořčice, sůl, 2 lžičky cukru

Pórek omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Část odložíme na ozdobu. V hrnci rozehřejeme máslo a pórek na něm opečeme, poprášíme moukou a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a polévku vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Hořčičná semena vložíme do 100 ml vroucí vody a 10 minut vaříme na velmi mírném ohni. Poté je scedíme. Do polévky vmícháme zakysanou smetanu a jednotlivé druhy hořčice, osolíme a opepříme.Hořčicovou polévku rozlijeme do talířů, ozdobíme povařenými hořčičnými semeny, zbylým pórkem a podle chuti například čerstvými bylinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat