16. dubna 2013

Bramboračka s křenovým chlebem

bramboračka : 300 g brambor,50 g sádla,100 g cibule,100 g špeku,150 g mrkve,150 g celeru,150 g kořenové petržele,hrst sušených hub,hrst krup,30 g mouky,1,5 l vody,6 stroužků česneku,drcený kmín,majoránka,svazek kudrnky ,pepř,sůl

křenový chléb: 4 plátky chleba,2 vejce,30 g strouhaného křenu,sůl, pepř,olej na osmažení

Cibuli nakrájíme na klínky, kořenovou zeleninu a špek na kostičky.Na sádle orestujeme cibuli se špekem, kořenovou zeleninu, přidáme sušené houby a proprané, přes noc namočené kroupy. Vše promícháme, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, 10 minut povaříme, přidáme oloupané nakrájené brambory a vaříme dalších deset minut.Dochutíme najemno nasekaným nebo lisovaným česnekem, drceným kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou kudrnku.
Křenový chléb:  Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a vmícháme do nich nastrouhaný křen. V tomto těstíčku obalujeme buď plátky nebo kostky chleba a smažíme je na oleji ze všech stran dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat