19. dubna 2013

Bramborová polévka s houbami

2,5 l vody, špetka soli, 100 g čerstvých nebo 10 g sušených hub, 350 g brambor, 30 g oleje, 40 g hladké mouky, 30 g cibule, lžička mletá červená paprika, kmín, petrželová a celerová nať

Do vody dáme vařit očištěné, na drobno nakrájené houby (sušené nejprve dobře umyjeme, chvíli necháme v horké vodě změknout, pak je posekáme). Když jsou houby měkké, přidáme očištěné a na malé kousky pokrájené brambory a uvaříme je do měkka. Z oleje a mouky uděláme tmavší jíšku, přidáme do ní na drobno nakrájenou cibuli, opražíme, přidáme trochu mleté červené papriky, soli, kmínu, posekané celerové natě, zalijeme vodou, dobře rozvaříme a přecedíme do polévky. Převařenou polévku odstavíme a přidáme do ní umytou posekanou petrželovou nať. Když se bramborová polévka ještě vaří, můžeme do ní ještě přidat i na nudličky pokrájenou nebo postrouhanou zeleninu.

Žádné komentáře:

Okomentovat