15. dubna 2013

Tukožroutská polévka

hlávka bilé zelí,2 paprika zelená, 6 cibule, 6 rajče, 6 mrkev, 2 zeleninový bujón, sůl, pepř

Zelí rozkrojíme na osminy a odřízneme košťál. Papriku a zelí pak nakrájíme na menší proužky. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka. Zeleninu dáme do velkého hrnce a napustíme do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená, přidáme zeleninový bujón a vaříme asi 40 minut. Zatím si pokrájíme rajčata na kostky a přidáme do vývaru a vaříme na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut dokud není všechna zelenina měkká. Tukožroutskou polévku dochutíme solí a pepřem podle chuti. Tukožroutká polévka je vhodná při redukčí dietě.

Žádné komentáře:

Okomentovat