15. dubna 2013

Kapustičková polévka s ovesnými vločkami

350 g kapustové růžičky, 100 g ovesné vločky, 3 lžíce máslo, 100 ml smetana, vejce, polévkové koření, sůl

Vejce rozklepneme a rozšleháme ve smetaně. Ovesné vločky propláchneme a necháme okapat. Kapustičky omyjeme, nasypeme do litru mírně osolené vody a vaříme doměkka. Potom vodu scedíme. Vločky osmahneme na másle v hrnci, podlijeme vývarem s kapustiček, uvaříme doměkka a scedíme. Část uvařených kapustiček a vločky rozmixujeme a vsypeme do vývaru. Polévku zjemníme smetanou s rozšlehanými vejci, dochutíme polévkovým kořením a osolíme.Na talíři kapustičkovou polévku zdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat