16. dubna 2013

Houbová polévka s bylinkami

500 g žampionů,30 g másla,malá cibule,utřený stroužek česneku, 1 a ¼ slepičího nebo hovězího vývaru,150 ml suchého bílého vína,2 kávové lžičky nasekaného tymiánu,2 kávové lžičky nasekané majoránky,mletý pepř, sůl
Máslo rozpusťte ve velkém hrnci, přidejte cibuli a česnek a zvolna zpěňte, až změknou, ale nezmění barvu. Přidejte žampiony a zahřívejte 10 minut, občas zamíchejte. Přilijte vývar a víno, přisypte lžičku tymiánu, všechnu majoránku a podle chuti sůl a pepř. Přiveďte k varu, zakryjte a zvolna asi 10 minut povařte. Podle uvážení dochuťte. Polévku podávejte horkou, posypanou zbylým tymiánem.

Žádné komentáře:

Okomentovat