18. dubna 2013

Rybí polévka s rajčaty

500 g ryb, 2 rajčata, cibule, 0,5 celeru, petržel, olej, 100 ml bílého vína, bobkový list, 4 zrnka celého pepře, sůl, smažená houska nakrájená na kostičky, voda na spaření rajčat, 1,5 l vody

Očištěné ryby vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme polovinu cibule, bobkový list, celý pepř a zvolna vaříme do měkka. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme zbytek cibule, přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu, spařená, oloupaná rajčata, přilijeme bílé víno a chvíli podusíme. Vývar přecedíme, rybu vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru vložíme maso, podušenou zeleninu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme solí a podáváme se smaženou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat