19. dubna 2013

Brokolicová krémová polévka

500 g brokolice, lžíce podravka na osolení, 1 dl šlehačky, lžíce másla, lžíce hladké mouky, špetka pepře, špetka nastrouhaného muškátového ořísku, 2 rohlíky

Vodu osolíme podravkou, opepříme a 10 minut v ní vaříme brokolici. Pak scedíme. Na rozehřátou pánev dáme lžíci hladké mouky. Když zrůžoví, přidáme máslo a uděláme světlou jíšku. Tu dáme do vývaru z brokolice a deset minut povaříme. Brokolici propasírujeme přes jemné síto, vmícháme do vývaru, ochutíme špetkou muškátového oříšku. Nakonec brokolicovou krémovou polévku posypeme na malé kousíčky nakrájenou opečenou houskou.

Žádné komentáře:

Okomentovat