18. dubna 2013

Srbská čorba

200 g vepřového masa, 2 rajčata, 2 papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 brambory, mrkev, celer, petržel, 3 lžíce oleje, 10 g hladké mouky, feferonka, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, mletá paprika, 1,5 l vody

Na části oleje usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostičky, osmažíme, poprášíme mletou paprikou, osolíme, zalijeme vodou a vaříme. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, nakrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření. Rozmícháme a vaříme, až maso, brambory a zelenina změknou. Polévku Srbská čorba nepatrně okyselíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat