17. dubna 2013

Maminčina zelňačka

400 g sterilovaného zelí, 3 brambory, 4 kuličky nového koření, cibule, mouka na zahuštění, zakysaná smetana, 3 bobkové listy, sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika, klobása

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, dolejeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí, nové koření, bobkový list a pepř. Vaříme, dokud není zelí měkké. Potom přidáme na kolečka nakrájenou ostravskou klobásu a povaříme ještě cca 5 minut. Potom zalijeme smetanou a zahustíme (mouka + smetana). Zvlášť uvaříme brambory, uvařené je rozštoucháme (kdo chce může si na ně usmažit i cibulku). Rozšťouchané brambory rozdělíme na talíře a přelijeme zelňačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat