15. dubna 2013

Bylinková polévka s kuřecím masem

500 g kuřecí kostra nebo polévková směs, 250 g kuřecí prsa, 1200 ml voda, 100 g strouhanka, 100 g máslo, 3 žloutek, sůl, pepř, pažitka, řeřicha, petrželka, muškátový oříšek

Kuřecí kostry a maso vaříme v mírně osolené vodě doměkka. Mezitím si na másle zpěníme dvě lžíce strouhanky, postupně přimícháme žloutky, zbytek strouhanky a osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný muškát a dáme do chladu. Z vývaru vyndáme kostry a maso obereme, kuřecí maso nakrájíme na kostky a vrátíme do vývaru. Z máslového těsta vykrajujeme malé noky a asi 10 minut ve vývaru povaříme. Do bylinkové polévky s kuřecím masem nakonec přidáme nasekanou petrželku, řeřichu a pažitku. Dochutíme solí a pepřem a bylinková polévka je hotová.

Žádné komentáře:

Okomentovat