6. března 2013

Žemle plněné drůbežím masem

8 ks žemle nebo housky, 150 g vařené nebo pečené drůbeží maso, červená paprika, cibule, vejce, lžíce olej 150 g majolka, lžíce hořčice, sůl podle chuti, pažitka 

Žemle rozřízneme a vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky, vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí ho oloupeme a drobně nasekáme. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmažíme na pánvi na oleji. Přidáme maso, papriku a podusíme asi 10 minut. Necháme trochu vychladnout, přidáme vejce, jemně nasekanou pažitku, hořčici a nakonec majonézu. Osolíme a pořádně promícháme. Směsí naplníme housky a dáme na plech. Zapékáme v horké troubě při teplotě 300 st. C. asi 15 minut. Žemle plněné drůbežím masem podáváme teplé.

Žádné komentáře:

Okomentovat