7. března 2013

Salát s rybou


400 g mraženého okouna, šťáva z 1,5 citrónu ,sůl, pepř ,250 g libovolných těstovin ,1/5 l smetany ,lžíce hořčice ,lžíce kapar , velké, pevné, nakyslé jablko, hlávkový salát nebo polníček na ozdobu

Rybu pokapeme citrónovou šťávou, necháme rozmrznout. Pak necháme okapat, osolíme, opepříme, zavineme do alobalu (vždy dva filety do jedné fólie). V předehřáté troubě pečeme při 210°C 10-12 minut. Mezitím uvaříme těstoviny „al dente“. Rybu rozebereme na kousky. Promícháme s těstovinami, smetanou , hořčicí, kaparama, osolíme a opepříme. Než se salát proleží, oloupeme jablko, zbavíme jej jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu. Upravíme na omyté a okapané listy salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat