500
g hovězího masa, 50 g vařené šunky středně velká cibule, stroužek česneku,3 lžíce
oleje ,velká konzerva (850 g) loupaných rajčat, 1/8 l bílého vína ,sůl, pepř ,
vrchovatá lžičky strouhané citrónové kůry ,vejce ,2-3 lžíce strouhanky ,lžíce hovězího
morku, pokud máme , lžíce sekané petrželky ,250 g makarónů nebo jiných těstovin
,50 g strouhaného sýra ,20 g másla
Maso
nakrájíme na větší kostky, šunku a cibuli usekáme, česnek utřeme. Maso opečeme
po všech stranách na oleji, přidáme krátce cibuli a česnek. Přidáme rajčata
včetně nálevu, víno a popřípadě trochu vody, osolíme, opepříme. Při nižší
teplotě dusíme 1 1/2-2 hodiny doměkka. Pak odpěňovačkou vyjmeme maso, necháme
dobře okapat a jemně usekáme nebo umeleme. Promícháme se solí, pepřem, citrónovou
šťávou, vejcem, strouhankou, trochou blanšírovaného morku a sekanou petrželkou.
Tvarujme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a v troše osolené vody nebo
vývaru necháme 5-6 minut táhnout. Mezitím dáme vařit těstoviny a rajčata
svaříme nahusto. Pak tuto omáčku promícháme s makaróny a knedlíčky dáme do
ploché ohnivzdorné formy a posypeme sýrem. Posázíme vločkami másla a v
předehřáté trouby zapékáme 15 minut při 225°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat