4. března 2013

Makaróny s masovými knedlíčky po neapolsku

500 g hovězího masa, 50 g vařené šunky  středně velká cibule, stroužek česneku,3 lžíce oleje ,velká konzerva (850 g) loupaných rajčat, 1/8 l bílého vína ,sůl, pepř , vrchovatá lžičky strouhané citrónové kůry ,vejce ,2-3 lžíce strouhanky ,lžíce hovězího morku, pokud máme , lžíce sekané petrželky ,250 g makarónů nebo jiných těstovin ,50 g strouhaného sýra ,20 g másla

Maso nakrájíme na větší kostky, šunku a cibuli usekáme, česnek utřeme. Maso opečeme po všech stranách na oleji, přidáme krátce cibuli a česnek. Přidáme rajčata včetně nálevu, víno a popřípadě trochu vody, osolíme, opepříme. Při nižší teplotě dusíme 1 1/2-2 hodiny doměkka. Pak odpěňovačkou vyjmeme maso, necháme dobře okapat a jemně usekáme nebo umeleme. Promícháme se solí, pepřem, citrónovou šťávou, vejcem, strouhankou, trochou blanšírovaného morku a sekanou petrželkou. Tvarujme knedlíčky velikosti vlašského ořechu a v troše osolené vody  nebo vývaru necháme 5-6 minut táhnout. Mezitím dáme vařit těstoviny a rajčata svaříme nahusto. Pak tuto omáčku promícháme s makaróny a knedlíčky dáme do ploché ohnivzdorné formy a posypeme sýrem. Posázíme vločkami másla a v předehřáté trouby zapékáme 15 minut při 225°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat