4. března 2013

Nudlový nákyp s drůbežím masem

375 g širokých zelených nudlí, sůl ,vařené nebo pečené kuře ,250 g rajčat, 50 g másla ,4 lžíce restovaných burských oříšků,  střik drůbežího vývaru ,střik suchého bílého vína, 3 vejce ,4 lžíce smetany ,150 g strouhaného sýra ,tuk na formu

Zatímco se vaří nudle, vykostíme kuře a nakrájíme je na malé kousky. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme. Máslo rozpustíme a rajčata v něm 10 minut podusíme. Oříšky rozmixujeme a po 5 minutách přidáme. Zalijeme vínem a vývarem a povaříme ještě 1-2 minuty. Omáčka má být dosti hustá. Promícháme s drůbežím masem a okapanými nudlemi. Naplníme do ohnivzdorné mísy. Přelijeme smetanou, kterou jsme rozkvedlali s vejci a solí. Hustě posypeme strouhaným sýrem. Pečeme ca. 30 minut při 210-220°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat