250 g těstovin, sůl, pepř , celé
grilované nebo pečené kuře, 300 g vepřových klobásek ,cibule ,200 g žampiónů ,šťáva
z citrónu ,50 g másla ,6 lžic polosuchého sherry ,trochu čerstvého nebo
rozemnutého tymiánu, lžička strouhané
citrónové kůry ,250 g smetanového zákysu ,2 lžíce strouhanky
Těstoviny
uvaříme „al dente“, pak propláchneme a necháme okapat. Maso z kuřete vykostíme
a nakrájíme nadrobno. Klobásky oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli na
kostičky a očištěné žampióny rozpůlíme a nakrájíme na lupínky. Pak je pokapeme
citrónem. Rozpustíme 40 g másla. Cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme
okapané žampióny a několik minut podusíme. Přidáme maso z kuřete, klobásu,
tymián, sherry a za míchání prohřejeme. Ochutíme pepřem a citrónovou kůrou a
promícháme s polovinou těstovin. Naplníme do vymazané ne příliš vysoké formy a
na to dáme zbylé těstoviny. Přelijeme smetanový zákys, posypeme strouhankou a
posázíme vločkami zbylého másla. Zapékáme 25 minut do zlatohněda při 220°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat