5. března 2013

Gratin s těstovinami a kuřetem


250 g těstovin, sůl, pepř , celé grilované nebo pečené kuře, 300 g vepřových klobásek ,cibule ,200 g žampiónů ,šťáva z citrónu ,50 g másla ,6 lžic polosuchého sherry ,trochu čerstvého nebo rozemnutého tymiánu, lžička strouhané citrónové kůry ,250 g smetanového zákysu ,2 lžíce strouhanky

Těstoviny uvaříme „al dente“, pak propláchneme a necháme okapat. Maso z kuřete vykostíme a nakrájíme nadrobno. Klobásky oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky a očištěné žampióny rozpůlíme a nakrájíme na lupínky. Pak je pokapeme citrónem. Rozpustíme 40 g másla. Cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme okapané žampióny a několik minut podusíme. Přidáme maso z kuřete, klobásu, tymián, sherry a za míchání prohřejeme. Ochutíme pepřem a citrónovou kůrou a promícháme s polovinou těstovin. Naplníme do vymazané ne příliš vysoké formy a na to dáme zbylé těstoviny. Přelijeme smetanový zákys, posypeme strouhankou a posázíme vločkami zbylého másla. Zapékáme 25 minut do zlatohněda při 220°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat