6. března 2013

Plněné brambory se sýrem a liškami

200 g lišky (nebo jiné houby), 800 g velké brambory, 80 g parmazán, 100 ml smetana, 2 žloutky,bazalka, pažitka, koriandr, sůl, pepř, olivový olej

Omyté brambory pečeme v troubě nasucho při teplotě 180 C asi 40 minut. Z vychladlých brambor odřízneme vršek. Vnitřek brambor vydlabeme, z vrchní části odstraníme šlupku a zbytek brambory přidáme k vydlabané hmotě. Sýr nastrouháme najemno. Houby opečeme na oleji, mírně osolíme a opepříme. Smetanu rozšleháme se žloutky. Bramborovou dřeň smícháme s nastrouhaným sýrem, smetanou s vejci, posekanými bylinkami, solí, pepřem a houbami. Směsí naplníme vydlabené brambory a pečeme při teplotě 190 C, dokud vršek náplně nezhnědne. Ozdobíme hoblikami parmazánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat