8. března 2013

Bylinková omáčka s česnekem

2 cibule, 2 česnek - stroužky, 3 žloutky, 150 g máslo, 100 ml ocet, lžíce estragon, lžíce pažitka, lžíce petrželka 

Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Vložíme do hrnku, přidáme rozsekané bylinky, zalijeme octem a dusíme půl hodiny na mírném ohni. Povařené bylinky propasírujeme síte a získáme prolisovanou bylinkovou směs. Žloutky dáme do menší nádoby, kterou vložíme do většího kastrolu s vařící vodou. Ve vodní lázni šleháme žloutky a postupně přidáváme bylinkovou směs. Šleháme tak dlouho, až omáčka zhoustne, potom ji odstavíme a po částech vetřeme máslo. Bylinková omáčka s česnekem se podává k pečenému kuřeti, k roštěnkám nebo grilovaným masům.

Žádné komentáře:

Okomentovat