8. března 2013

Hovězí guláš de luxe


1 kg hovězí kližky, 150 g sádla, 500 g cibule, paprika, sůl, pepř černý ml., kmín, majoránka, 20 g česneku, 30 g rajčatového protlaku, 100 g hladké mouky 

Oloupanou cibuli pokrájíme a smažíme na sádle, až je cibulka hnědá, potom přidáme rajčatový protlak a orestujeme jej, aby ztratil kyselost. Potom přidáme pokrájené maso a orestujeme jej společně s protlakem. Přidáme sůl, pepř, papriku, lehce orestujeme, ale pozor, aby nám paprika nezhořkla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme jíškou. Provaříme asi 20 minut, potom přidáme majoránku a česnek a guláš procedíme na maso, chvilku povaříme a můžeme podávat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat