1 kg hovězí kližky, 150 g sádla, 500 g
cibule, paprika, sůl, pepř černý ml., kmín, majoránka, 20 g česneku, 30 g
rajčatového protlaku, 100 g hladké mouky
Oloupanou cibuli pokrájíme a smažíme na
sádle, až je cibulka hnědá, potom přidáme rajčatový protlak a orestujeme jej,
aby ztratil kyselost. Potom přidáme pokrájené maso a orestujeme jej společně s
protlakem. Přidáme sůl, pepř, papriku, lehce orestujeme, ale pozor, aby nám
paprika nezhořkla, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme
ho a šťávu zahustíme jíškou. Provaříme asi 20 minut, potom přidáme majoránku a
česnek a guláš procedíme na maso, chvilku povaříme a můžeme podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat