Těstoviny uvaříme „al dente“. Mezitím usekáme cibuli, očistíme houby, pokrájíme a obojí na 20 g másla podusíme 5 minut. Šunku nakrájíme na kostičky, kerblík usekáme. Nudle scedíme a necháme okapat a pak promícháme s cibulí a houbami, kerblíkem, smetanovým zákysem a žloutkem. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, muškátem. Kuře uvnitř osolíme, vně je opepříme a naplníme těstovinovou směsí. Zašijeme nití upevníme křídla k trupu. Dáme do pekáče a za častého potírání zbylým tukem a přelévání vývarem a vínem pečeme 50-60 minut. V polovině pečení osolíme, tím se stane kůže pěkně křupavou. Omáčku dle chuti zbavíme tukem a ochutíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
5. března 2013
Kuře plněné nudlemi
100 g zelených širokých nudlí , sůl, pepř,
muškát , cibule ,100 g čerstvých žampiónů nebo jiných hub, 40 g másla nebo
margarinu, 50 g vařené šunky ,25 g kerblíku ,žloutek ,2 lžíce smetanového
zákysu, lžička strouhané citrónové kůry ,menší
kuře ,1/4 l drůbežího vývaru ,1/8 l suchého bílého vína
Těstoviny uvaříme „al dente“. Mezitím usekáme cibuli, očistíme houby, pokrájíme a obojí na 20 g másla podusíme 5 minut. Šunku nakrájíme na kostičky, kerblík usekáme. Nudle scedíme a necháme okapat a pak promícháme s cibulí a houbami, kerblíkem, smetanovým zákysem a žloutkem. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, muškátem. Kuře uvnitř osolíme, vně je opepříme a naplníme těstovinovou směsí. Zašijeme nití upevníme křídla k trupu. Dáme do pekáče a za častého potírání zbylým tukem a přelévání vývarem a vínem pečeme 50-60 minut. V polovině pečení osolíme, tím se stane kůže pěkně křupavou. Omáčku dle chuti zbavíme tukem a ochutíme.
Těstoviny uvaříme „al dente“. Mezitím usekáme cibuli, očistíme houby, pokrájíme a obojí na 20 g másla podusíme 5 minut. Šunku nakrájíme na kostičky, kerblík usekáme. Nudle scedíme a necháme okapat a pak promícháme s cibulí a houbami, kerblíkem, smetanovým zákysem a žloutkem. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, muškátem. Kuře uvnitř osolíme, vně je opepříme a naplníme těstovinovou směsí. Zašijeme nití upevníme křídla k trupu. Dáme do pekáče a za častého potírání zbylým tukem a přelévání vývarem a vínem pečeme 50-60 minut. V polovině pečení osolíme, tím se stane kůže pěkně křupavou. Omáčku dle chuti zbavíme tukem a ochutíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat