5. března 2013

Kuře plněné nudlemi

100 g zelených širokých nudlí , sůl, pepř, muškát , cibule ,100 g čerstvých žampiónů nebo jiných hub, 40 g másla nebo margarinu, 50 g vařené šunky ,25 g kerblíku ,žloutek ,2 lžíce smetanového zákysu,  lžička strouhané citrónové kůry ,menší kuře ,1/4 l drůbežího vývaru ,1/8 l suchého bílého vína

Těstoviny uvaříme „al dente“. Mezitím usekáme cibuli, očistíme houby, pokrájíme a obojí na 20 g másla podusíme 5 minut. Šunku nakrájíme na kostičky, kerblík usekáme. Nudle scedíme a necháme okapat a pak promícháme s cibulí a houbami, kerblíkem, smetanovým zákysem a žloutkem. Ochutíme solí, pepřem, citrónovou kůrou, muškátem. Kuře uvnitř osolíme, vně je opepříme a naplníme těstovinovou směsí. Zašijeme nití upevníme křídla k trupu. Dáme do pekáče a za častého potírání zbylým tukem a přelévání vývarem a vínem pečeme 50-60 minut. V polovině pečení osolíme, tím se stane kůže pěkně křupavou. Omáčku dle chuti zbavíme tukem a ochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat