8. března 2013

Houbová omáčka základní

2 hrsti sušené houby, cibule, sůl, pepř, kmín, 2 lžíce hladká mouka, hrnek mléko, ocet, cukr, máslo,litr voda 

Sušené houby namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou vyměnit. Poté je vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na másle osmahneme cibulku, přisypeme hladkou mouku a umícháme cibulovou jíšku. Rozředíme trochou studené vody a pak zalijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, pokrájené houby a přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec omáčku dochutíme octem a cukrem. Můžem použít i čerstvé houby, nebo houby naložené na kyselo.
Tuto omáčku děláme jako bezmasé jídlo k těstovinám, houskovému knedlíku nebo smaženkám.

Žádné komentáře:

Okomentovat