velká cibule ,500 g drůbežích jater,
250 g špaget ,sůl, 350 g hříbků ,350 g rajčatového protlaku, 50 g másla nebo
margarinu , lžíce sekané petrželky ,2 lžíce strouhanky ,4 lžíce strouhaného
parmazánu, 1/8 l smetany
Cibuli
usekáme, očištěná játra nakrájíme na plátky, pod tekoucí vodou omyté hříbky
nakrájíme na lupínky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Máslo rozpustíme,
necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme drůbeží játra a společně 10 minut
podusíme. Nyní přidáme hříbky a vaříme dalších 5 minut. Přidáme rajčata a
protlak a krátce povaříme. Okořeníme solí a pepřem. Zbylé máslo rozehřejeme v
kastrole, přidáme okapané těstoviny a rozdělíme na to ragú. Posypeme
petrželkou, strouhankou a parmazánem. Přelijeme smetanou a zapečeme 10 minut v
troubě při 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat