5. března 2013

Špagety zapečené s hříbky


velká cibule ,500 g drůbežích jater, 250 g špaget ,sůl, 350 g hříbků ,350 g rajčatového protlaku, 50 g másla nebo margarinu , lžíce sekané petrželky ,2 lžíce strouhanky ,4 lžíce strouhaného parmazánu, 1/8 l smetany

Cibuli usekáme, očištěná játra nakrájíme na plátky, pod tekoucí vodou omyté hříbky nakrájíme na lupínky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme. Máslo rozpustíme, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme drůbeží játra a společně 10 minut podusíme. Nyní přidáme hříbky a vaříme dalších 5 minut. Přidáme rajčata a protlak a krátce povaříme. Okořeníme solí a pepřem. Zbylé máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme okapané těstoviny a rozdělíme na to ragú. Posypeme petrželkou, strouhankou a parmazánem. Přelijeme smetanou a zapečeme 10 minut v troubě při 200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat