hrst čerstvých hub (lesní houby nebo
žampióny), 30 g másla, 0,5 svazku petrželky ,velký šálek vařených těstovin,
sůl, pepř ,2 lžíce smetanového zákysu, worcesterská omáčka, 4 vejce ,4 lžíce
vychlazené minerálky
Nejdříve
připravíme náplň: Houby očistíme a jemně nakrájíme. Zpěníme na pánvi 15 g
másla, houby na něm několik minut podusíme. Petrželku usekáme, včetně nudlí,
soli, pepře a smetanového zákysu vmícháme do hub a ještě při nižší teplotě 2-3
minuty prohřejeme. Mezitím připravíme omelety: Vejce rozkvedláme krátce se
solí, pepřem a vychlazenou minerálkou. Na pánvi zpěníme máslo, dáme na to
stejnoměrně vaječnou hmotu, aby dno bylo přikryto. Necháme 3 minuty ztuhnout.
Spodní strana má být pevná a zlatohnědá, vrchní pak ještě měkká. Těstoviny
ochutíme trochou worcesterské omáčky. Omeletu sesuneme z poloviny na předehřátý
podnos, dáme na ní těstoviny, překlopíme druhou polovinou a hned podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat