6. března 2013

Omeleta s těstovinami


hrst čerstvých hub (lesní houby nebo žampióny), 30 g másla, 0,5 svazku petrželky ,velký šálek vařených těstovin, sůl, pepř ,2 lžíce smetanového zákysu, worcesterská omáčka, 4 vejce ,4 lžíce vychlazené minerálky

Nejdříve připravíme náplň: Houby očistíme a jemně nakrájíme. Zpěníme na pánvi 15 g másla, houby na něm několik minut podusíme. Petrželku usekáme, včetně nudlí, soli, pepře a smetanového zákysu vmícháme do hub a ještě při nižší teplotě 2-3 minuty prohřejeme. Mezitím připravíme omelety: Vejce rozkvedláme krátce se solí, pepřem a vychlazenou minerálkou. Na pánvi zpěníme máslo, dáme na to stejnoměrně vaječnou hmotu, aby dno bylo přikryto. Necháme 3 minuty ztuhnout. Spodní strana má být pevná a zlatohnědá, vrchní pak ještě měkká. Těstoviny ochutíme trochou worcesterské omáčky. Omeletu sesuneme z poloviny na předehřátý podnos, dáme na ní těstoviny, překlopíme druhou polovinou a hned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat