2 velké mrkve ,3 jarní cibule, 200 g
čerstvých hub ,citrónová šťáva ,150 g čerstvého nebo mraženého mladého hrášku, 125
g ledového salátu, 250 g úzkých nudlí ,sůl ,4 lžíce oleje a olej na fritování,
0,5 l drůbežího vývaru, malý střik sherr,y
sójová omáčka ,lžička škrobové moučky ,na špičku nože mletého zázvoru ,špetka
cukru
Zeleninu
očistíme, mrkev nakrájíme na proužky velikosti zápalek, cibuli včetně zelené
části na kroužky, houby na plátky, salát na proužky. Hrášek povaříme chvíli v
osolené vodě, scedíme. Mezitím uvaříme nudle „al dente“, propláchneme a necháme
okapat a fritujeme. 4 lžíce oleje rozpálíme ve velké pánvi, podusíme na
něm mrkev, cibuli a houby 4-5 minut. Přidáme ledový salát ne 1 minutu. Zalijeme
drůbežím vývarem, prohřejeme, vmícháme v sherry a sójové omáčce rozmíchaný
škrob a necháme jednou přejít var. Výrazně okořeníme. Podáváme sypané
fritovanými nudlemi. Promícháme teprve na stole.
Žádné komentáře:
Okomentovat