6. března 2013

Fritované nudle na zelenině


2 velké mrkve ,3 jarní cibule, 200 g čerstvých hub ,citrónová šťáva ,150 g čerstvého nebo mraženého mladého hrášku, 125 g ledového salátu, 250 g úzkých nudlí ,sůl ,4 lžíce oleje a olej na fritování, 0,5 l drůbežího vývaru,  malý střik sherr,y sójová omáčka ,lžička škrobové moučky ,na špičku nože mletého zázvoru ,špetka cukru

Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na proužky velikosti zápalek, cibuli včetně zelené části na kroužky, houby na plátky, salát na proužky. Hrášek povaříme chvíli v osolené vodě, scedíme. Mezitím uvaříme nudle „al dente“, propláchneme a necháme okapat a fritujeme. 4 lžíce oleje rozpálíme ve velké pánvi, podusíme na něm mrkev, cibuli a houby 4-5 minut. Přidáme ledový salát ne 1 minutu. Zalijeme drůbežím vývarem, prohřejeme, vmícháme v sherry a sójové omáčce rozmíchaný škrob a necháme jednou přejít var. Výrazně okořeníme. Podáváme sypané fritovanými nudlemi. Promícháme teprve na stole.

Žádné komentáře:

Okomentovat