250 g těstovin, sůl ,250 g míchaného
sušeného ovoce ,1/8 l červeného vína ,4 hřebíčky, celá skořice, máslo na formu ,strouhanka
na formu ,2 vejce ,1/8 l sladké smetany, balíček vanilkového cukru, 50 g strouhaných
mandlí
Těstoviny
uvaříme „al dente“. Sušené ovoce namočíme přes noc ve víně. Skořicovou kůru
polámeme a společně s hřebíčky dáme do filtrovacího sáčku, dobře uzavřeme
přidáme do hrnce s vínem a ovocem a dusíme do měkka. Filtr s kořením
vyjmeme. Nákypovou formu vytřeme tukem a vysypeme strouhankou. Vejce oddělíme.
Žloutky promícháme se smetanou, hotovými těstovinami a ovocem, dáme do formy. Z
bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme vanilkový cukr a nakonec
vmícháme mandle. Naneseme na těstoviny. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při
200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat