8. března 2013

Koprová omáčka se smetanou

600 g hovězí maso přední, 500 ml sladká smetana, 80 g hladká mouka, 70 g máslo, 2 hrsti čerstvý kopr,4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl, cukr, ocet podle chuti 

Maso uvaříme v osolené vodě doměkka spolu s pepřem a novým kořením. Měkké maso vyjmeme a naporcujeme. V kastrolku si rozpustíme máslo a s moukou usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem z masa, doplníme vodou, abychom měli asi půl litru vývaru, povaříme asi 10 minut a nakonec vmícháme sladkou smetanu a odstavíme. Přidáme nasekaný kopr, osladíme, okyselíme octem podle chuti, případně ještě dosolíme. Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme koprovou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat