8. března 2013

Koprovka s vejci

600 ml voda, masox, 70 g máslo, 70 g hladká mouka, 250 ml smetana ke šlehání, 2 hrsti čerstvý kopr, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl, cukr, ocet podle chuti 

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme masox, sůl, pepř a nové koření a vaříme asi 20 minut. Pak do základu vmícháme smetanu a necháme projít varem. Odstavíme, přidáme nasekaný kopr, osladíme, okyselíme octem podle chuti, případně dosolíme. Vložíme uvařená vejce a necháme ještě prohřát. Kdo nechce vejce vařená, může vejce rozklepnout přímo do omáčky, lehce promíchnout a povařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat