6. března 2013

Okurky plněné těstovinami

8     menších okurek , sůl ,125 g kolínek ,2 středně velká, pevná rajčata ,malá cibule ,150 g žampiónů ,2 lžíce oleje, 2 lžíce smetanového zákysu, 12 paprikou plněných oliv , lžíce strouhaného parmazánu ,20 g másla nebo margarinu ,1/2 l masového vývaru ,200 g mozarelly

Okurky oloupeme, po délce rozpůlíme. Semena vyškrábeme. Blanšírujeme 5-7 minut v osolené vodě. Zatím uvaříme těstoviny a dáme je okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky. Cibuli usekáme a žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky. Povaříme rajčata, cibuli, žampióny, smetanový zákys a olej dohusta. Vmícháme olivy nakrájené na plátky, parmazán a sůl. Promícháme s těstovinami. Naplníme do okurek. Posadíme do pekáče, zalijeme vývarem, okurky obložíme sýrem nakrájeným na tenké plátky. Přikryté dusíme při nižší teplotě 20-25 minut. Omáčku dle obliby zjemníme.

Žádné komentáře:

Okomentovat