Okurky oloupeme, po délce rozpůlíme. Semena vyškrábeme. Blanšírujeme 5-7 minut v osolené vodě. Zatím uvaříme těstoviny a dáme je okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky. Cibuli usekáme a žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky. Povaříme rajčata, cibuli, žampióny, smetanový zákys a olej dohusta. Vmícháme olivy nakrájené na plátky, parmazán a sůl. Promícháme s těstovinami. Naplníme do okurek. Posadíme do pekáče, zalijeme vývarem, okurky obložíme sýrem nakrájeným na tenké plátky. Přikryté dusíme při nižší teplotě 20-25 minut. Omáčku dle obliby zjemníme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
6. března 2013
Okurky plněné těstovinami
8 menších okurek , sůl ,125 g kolínek ,2
středně velká, pevná rajčata ,malá cibule ,150 g žampiónů ,2 lžíce oleje, 2
lžíce smetanového zákysu, 12 paprikou plněných oliv , lžíce strouhaného
parmazánu ,20 g másla nebo margarinu ,1/2 l masového vývaru ,200 g mozarelly
Okurky oloupeme, po délce rozpůlíme. Semena vyškrábeme. Blanšírujeme 5-7 minut v osolené vodě. Zatím uvaříme těstoviny a dáme je okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky. Cibuli usekáme a žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky. Povaříme rajčata, cibuli, žampióny, smetanový zákys a olej dohusta. Vmícháme olivy nakrájené na plátky, parmazán a sůl. Promícháme s těstovinami. Naplníme do okurek. Posadíme do pekáče, zalijeme vývarem, okurky obložíme sýrem nakrájeným na tenké plátky. Přikryté dusíme při nižší teplotě 20-25 minut. Omáčku dle obliby zjemníme.
Okurky oloupeme, po délce rozpůlíme. Semena vyškrábeme. Blanšírujeme 5-7 minut v osolené vodě. Zatím uvaříme těstoviny a dáme je okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky. Cibuli usekáme a žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky. Povaříme rajčata, cibuli, žampióny, smetanový zákys a olej dohusta. Vmícháme olivy nakrájené na plátky, parmazán a sůl. Promícháme s těstovinami. Naplníme do okurek. Posadíme do pekáče, zalijeme vývarem, okurky obložíme sýrem nakrájeným na tenké plátky. Přikryté dusíme při nižší teplotě 20-25 minut. Omáčku dle obliby zjemníme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat