6. března 2013

Ostrý nudlový salát se salámem

175 g širokých zelených nudlí, sůl, bílý pepř ,200 g měkkého salámu ,2 středně velké červené cibule ,2 velká masitá rajčata ,5 malých sterilovaných okurek (pepřových), malá čerstvá nebo naložená feferonka ,0,5 předpisu lehkého salátového krému , lžíce majonézy , lžíce kaparů ,lžičky sladké hořčice, střik octa ,svazek bazalky 

Těstoviny uvaříme „al dente“. Zatím oloupeme salám, nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme semena a dužinu nakrájíme na proužky. Okurky nakrájíme dle přání na plátky nebo nudličky. Feferonku očistíme, zbavíme všech semen a drobně usekáme.  Promícháme salátový krém s majonézou, kapary, hořčici, octem a když je hustý, nastavíme 1 lžící mléka. Lehce promícháme s ostatními přísadami. Před podáním ochutíme a posypeme lístky bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat