Houby
očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku usekáme a obojí podusíme na
másle. Mezitím dáme vařit těstoviny. Mleté maso dáme k houbám, okořeníme solí,
pepřem, tymiánem, protlakem, zalijeme, vývarem a dvěma třetinami smetany a 5
minut povaříme. Pak dochutíme a promícháme s okapanými těstovinami. Dáme do
tukem vymazané ohnivzdorné formy. Rozkvedláme zbylou smetanu se žloutkem, sýrem
a pepřem a přetáhneme tím nákyp. Pečeme 30-35 minut při 210-220°C.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. března 2013
Nákyp se sekaným masem a houbami
200 g žampiónů nebo jiných čerstvých
hub ,cibule ,svazek petrželky, 50 g másla nebo margarinu ,250 g špaget ,sůl,
pepř ,400 g míchaného mletého masa ,tymián , lžíce rajčatového protlaku, 2-3
lžíce masového vývaru, pohár (250 g) smetany ,tuk na formu , žloutek ,4 lžíce
strouhaného parmazánu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat