4. března 2013

Nákyp se sekaným masem a houbami

200 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub ,cibule ,svazek petrželky, 50 g másla nebo margarinu ,250 g špaget ,sůl, pepř ,400 g míchaného mletého masa ,tymián , lžíce rajčatového protlaku, 2-3 lžíce masového vývaru, pohár (250 g) smetany ,tuk na formu , žloutek ,4 lžíce strouhaného parmazánu

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku usekáme a obojí podusíme na másle. Mezitím dáme vařit těstoviny. Mleté maso dáme k houbám, okořeníme solí, pepřem, tymiánem, protlakem, zalijeme, vývarem a dvěma třetinami smetany a 5 minut povaříme. Pak dochutíme a promícháme s okapanými těstovinami. Dáme do tukem vymazané ohnivzdorné formy. Rozkvedláme zbylou smetanu se žloutkem, sýrem a pepřem a přetáhneme tím nákyp. Pečeme 30-35 minut při 210-220°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat