8. března 2013

Estragonová omáčka k rybě

100 ml mléko, 250 ml sladká smetana, 100 ml bílé víno, 3 lžíce rajčatový protlak, 50 g hladká mouka, 40 g máslo, citrónová šťáva, sůl, mletý bílý pepř | estragon podle chuti 
Z másla a hladké mouky usmažíme v kastrolku světlou jíšku. Do jíšky za stálého míchání přiléváme mléko a vymícháme dohladka. Přidáme rajčatový protlak, víno, estragon, bílý pepř, osolíme a zvolna vaříme asi 15 minut. Hotovou omáčku zjemníme sladkou smetanou a ochutíme několika kapkami citrónové šťávy. Estragonová omáčka se hodí k vařeným, dušeným, pečeným i grilovaným rybám.

Žádné komentáře:

Okomentovat