5. března 2013

Lotrinské nudle se sýrem


300 g mletého masa (hovězí a vepřové) ,80 g cibule ,60 g rostlinného tuku ,2 dl červeného vína ,4 lžíce rajčatového protlaku ,300 g širokých nudlí nebo špaget ,2 dl kysané smetany ,80 g tvrdého sýra ,sůl, pepř, tymián, mletá paprika

Drobně rozkrájenou cibuli zpěníme na části tuku, přidáme mleté maso a krátce osmahneme. Potom zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme, vmícháme rajčatový protlak a podusíme. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme teplou vodou, necháme okapat a smícháme s podušeným masem. Směsí naplníme pekáček vymazaný tukem. Zalijeme kysanou smetanou a povrch posypeme strouhaným sýrem. V dobře vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat