6. března 2013

Švábské taštičky

400 g mouky, špetka soli, 0,13 l vody, lžíce octu, 5 lžic oleje, 250 g špenátu, 0,5 ks cibule houska, 2 lžíce petrželky, 400 g sekaná, 2 vejce, 1,5 l hovězího vývaru, 2 lžíce másla, pepř, muškát

Připravíme těsto z mouky, soli, teplé vody a octa. Těsto necháme 20 minut uležet. Uvaříme špenát. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Verejší housku namočíme do vody. Špenát, housku, petrželku, sekanou, cibuli, vejce a koření řadně promícháme.Těsto uválíme do výšky 3 cm a nakrájíme na obdélníčky 15x15cm. Na každý obdélníček dáme 2 polévkové lžíce náplně. Taštičky zavřeme a vložíme do vroucí hovězí polévky. Při malém varu necháme vařit 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat