500 g listového špenátu, 250 g
makarónů ,sůl, pepř, muškát ,cibule ,2 lžíce oleje ,200 g uzeného bůčku nebo
prorostlé uzené slaniny, 50 g másla nebo margarinu, 100 g vařené šunky ,100 g
strouhaného ementálu
Špenát
obereme, opláchneme a lehce okapaný necháme v hrnci při nižší teplotě
zavadnout, pak jej jemně usekáme. Dáme vařit těstoviny. Cibuli usekáme a dáme
dusit na olej. Přidáme na kostičky nakrájený bůček a necháme roztavit, ale ne
zhnědnout. Přidáme špenát, opatrně jej okořeníme - uzené maso bývá dost slané.
Těstoviny propláchneme a necháme okapat. Nákypovou formu vymažeme tukem.
Vrstvíme postupně těstoviny a špenát. Vrchní vrstvu tvoří těstoviny. Zalijeme
rozkvedlanými vejci. Obložíme na proužky nakrájenou šunkou. Posypeme strouhaným
sýrem a posázíme vločkami másla. Zapékáme 20-25 minut při 180-200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat