4. března 2013

Špenátový gratin s makaróny a šunkou


500 g listového špenátu, 250 g makarónů ,sůl, pepř, muškát ,cibule ,2 lžíce oleje ,200 g uzeného bůčku nebo prorostlé uzené slaniny, 50 g másla nebo margarinu, 100 g vařené šunky ,100 g strouhaného ementálu

Špenát obereme, opláchneme a lehce okapaný necháme v hrnci při nižší teplotě zavadnout, pak jej jemně usekáme. Dáme vařit těstoviny. Cibuli usekáme a dáme dusit na olej. Přidáme na kostičky nakrájený bůček a necháme roztavit, ale ne zhnědnout. Přidáme špenát, opatrně jej okořeníme - uzené maso bývá dost slané. Těstoviny propláchneme a necháme okapat. Nákypovou formu vymažeme tukem. Vrstvíme postupně těstoviny a špenát. Vrchní vrstvu tvoří těstoviny. Zalijeme rozkvedlanými vejci. Obložíme na proužky nakrájenou šunkou. Posypeme strouhaným sýrem a posázíme vločkami másla. Zapékáme 20-25 minut při 180-200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat