6. března 2013

Ostrá čínská panenka


600 g vepřové panenské, 2 lžíce sójové omáčky, sůl ,5 lžic oleje ,cukr ,3 lžíce citrónové šťávy ,2 pórky ,zelený paprikový lusk, malá cibule ,naložená nebo sušená feferonka, stroužek česneku ,250 g tenkých nudlí

Maso očistíme a nakrájíme na proužky velké jako malík. Promícháme sójovou omáčku s trochou soli, 1 lžící oleje, cukrem a citrónovou šťávou a smícháme s masem. Necháme stát, až jsou ostatní přísady hotovy. Z pórků použijeme jen bílou část, kterou nakrájíme na jemně kroužky, papriku očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli usekáme. Feferonku  zbavíme semen a usekáme. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a zeleninu na něm 5 minut dusíme. na 1 minut přidáme česnek. nyní dáme vařit těstoviny. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme na teplo. Ve šťávě prohřejeme zbylý olej a maso na něm, 3-4 minuty opékáme. Promícháme pak se zeleninou a okapanými těstovinami. Je-li třeba, dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat