600 g vepřové panenské, 2 lžíce
sójové omáčky, sůl ,5 lžic oleje ,cukr ,3 lžíce citrónové šťávy ,2 pórky ,zelený
paprikový lusk, malá cibule ,naložená nebo sušená feferonka, stroužek česneku ,250
g tenkých nudlí
Maso
očistíme a nakrájíme na proužky velké jako malík. Promícháme sójovou omáčku s
trochou soli, 1 lžící oleje, cukrem a citrónovou šťávou a smícháme s masem.
Necháme stát, až jsou ostatní přísady hotovy. Z pórků použijeme jen bílou část,
kterou nakrájíme na jemně kroužky, papriku očistíme a nakrájíme na proužky,
cibuli usekáme. Feferonku zbavíme semen a usekáme. Na pánvi rozehřejeme 3
lžíce oleje a zeleninu na něm 5 minut dusíme. na 1 minut přidáme česnek. nyní
dáme vařit těstoviny. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme na teplo. Ve šťávě
prohřejeme zbylý olej a maso na něm, 3-4 minuty opékáme. Promícháme pak se
zeleninou a okapanými těstovinami. Je-li třeba, dochutíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat