5. března 2013

Zapečené žampiony se šunkou

400 g žampiony, 4 plátky šunka, lžíce máslo, 4 vejce, 100 g sýr na strouhání, 1 dcl sladká smetana nebo mléko, 4 lžíce kečup, sůl, petrželka, olej na vymaštění zapékací misky

Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Šunku opečeme po obou stranách na másle a vyjmeme ji. Na zbytku másla osmahneme nakrájené houby, mírně je osolíme, a když se z nich odpaří tekutina, zalijeme je vejce rozšlehanými ve smetaně. Dusíme do zhoustnutí. Zapékací misku vymastíme, vyložíme ji opečenou šunkou, na ní navrstvíme houby s vejci, překryjeme je nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a posypeme petrželkou. Zapečeme pod grilem nebo v troubě, až se sýr roztaví. Jednotlivé porce zapečených žampionů se šunkou podáváme obležené lístky hlávkového salátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat