6. března 2013

Ravioli se špenátovou náplní

400 nudlového těsta 
náplň : 100 g jemné náplně do klobás, 100 g mraženého špenátu ,vejce ,lžíce hořčice ,sůl, pepř , špetka muškátu,  lžíce bazalky ,1-2 lžíce strouhanky
omáčka:2 lžíce másla nebo margarinu ,100 g prorostlé uzené slaniny ,cibule ,4 rajčata ,malá konzerva loupaných rajčat, 0,5 svazku bazalky ,špetka směsi koření

Těsto na pomoučeném vále tence vyválíme, nakrájíme na malé čtverce a ty pak necháme 10 minut oschnout. Mezitím klobásovou náplň umícháme v míse s jemně sekaným špenátem, vejcem a hořčicí. ochutíme solí, pepřem, muškátem a bazalkou, případně zahustíme strouhankou. Špenát lžičkou rozdělíme na poloviny těstovinových čtverečků, okraje těsta potřeme vodou, čtverce přehneme okraje dobře stiskneme. Ravioli vaříme dle velikosti 5-10 minut v osolené vodě. na omáčku rozehřejeme máslo nebo margarin a necháme na něm zesklovatět slaninu nakrájenou na kostičky. přidáme sekanou cibuli a necháme zesklovatět. Oloupaná rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Přidáme. Loupaná rajčata z konzervy protřeme sítem do omáčky. vaříme na omáčku. Ochutíme sekanou bazalkou, solí, pepřem a směsí koření. Dobře okapané ravioli upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat