7. března 2013

Nákyp s tvarohem a broskvemi


250 g makarónů ,sůl ,4 vejce ,100 g cukru ,strouhaná kůra z  citrónu ,250 g tvarohu , velká sklenice půlených broskví ,máslo nebo margarin na formu ,2 lžíce strouhanky ,25 g másla

Makaróny uvaříme „al dente“. Vejce oddělíme. Žloutky ušleháme do pěny s cukrem a citrónovou kůrou a přidáme je k hotovým těstovinám. Po lžících přidáme prolisovaný tvaroh. pak tuhý sníh z bílků. Formu vymastíme a vyložíme polovinou těstovin. Obložíme pokrájenými broskvemi a zakryjeme zbytkem hmoty. posázíme vločkami másla a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě 45 minut při 200°C.

Žádné komentáře:

Okomentovat