5. března 2013

Nudlový koláč se sýrem

125 g širokých nudlí, sůl, pepř ,20 g másla nebo margarinu, 1/8 l smetany ,1/10 l bílého vína, 0,5 lžičky rozemnutého tymiánu, 2 lžíce sekané čerstvé bazalky, lžíce sekané petrželky, 6 vajec ,10 černých oliv ,50 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje ,tuk na formu

Nudle uvaříme „al dente“ a necháme okapat. Krátce promícháme na horkém másle nebo margarinu. Prohřejeme a necháme za míchání rozpustit sýr se smetanou a víno. Přidáme bylinky. Vmícháme rozkvedlaná vejce a bylinky. Osolíme a opepříme. Plochou kulatou formu na pizzu nebo ohnivzdornou mísu o Æ 28 cm vytřeme tukem. Polovinu nudlí hrubě usekáme, promícháme se sýrovou  hmotou a naplníme do formy. Zbylé nudle položíme navrch do tvaru mřížky a mezery vyplníme půlenými olivami. Posypeme parmazánem a pokapeme olejem. Zapékáme v troubě 35-40 minut při 200-220°C. (Pokud povrch rychle hnědne, zakryjeme jej fólií.) Ihned podáváme!

Žádné komentáře:

Okomentovat