Nudle uvaříme „al dente“ a necháme okapat. Krátce promícháme na horkém másle nebo margarinu. Prohřejeme a necháme za míchání rozpustit sýr se smetanou a víno. Přidáme bylinky. Vmícháme rozkvedlaná vejce a bylinky. Osolíme a opepříme. Plochou kulatou formu na pizzu nebo ohnivzdornou mísu o Æ 28 cm vytřeme tukem. Polovinu nudlí hrubě usekáme, promícháme se sýrovou hmotou a naplníme do formy. Zbylé nudle položíme navrch do tvaru mřížky a mezery vyplníme půlenými olivami. Posypeme parmazánem a pokapeme olejem. Zapékáme v troubě 35-40 minut při 200-220°C. (Pokud povrch rychle hnědne, zakryjeme jej fólií.) Ihned podáváme!
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
5. března 2013
Nudlový koláč se sýrem
125 g širokých nudlí, sůl, pepř ,20 g
másla nebo margarinu, 1/8 l smetany ,1/10 l bílého vína, 0,5 lžičky rozemnutého
tymiánu, 2 lžíce sekané čerstvé bazalky, lžíce sekané petrželky, 6 vajec ,10
černých oliv ,50 g strouhaného parmazánu, 2 lžíce olivového oleje ,tuk na formu
Nudle uvaříme „al dente“ a necháme okapat. Krátce promícháme na horkém másle nebo margarinu. Prohřejeme a necháme za míchání rozpustit sýr se smetanou a víno. Přidáme bylinky. Vmícháme rozkvedlaná vejce a bylinky. Osolíme a opepříme. Plochou kulatou formu na pizzu nebo ohnivzdornou mísu o Æ 28 cm vytřeme tukem. Polovinu nudlí hrubě usekáme, promícháme se sýrovou hmotou a naplníme do formy. Zbylé nudle položíme navrch do tvaru mřížky a mezery vyplníme půlenými olivami. Posypeme parmazánem a pokapeme olejem. Zapékáme v troubě 35-40 minut při 200-220°C. (Pokud povrch rychle hnědne, zakryjeme jej fólií.) Ihned podáváme!
Nudle uvaříme „al dente“ a necháme okapat. Krátce promícháme na horkém másle nebo margarinu. Prohřejeme a necháme za míchání rozpustit sýr se smetanou a víno. Přidáme bylinky. Vmícháme rozkvedlaná vejce a bylinky. Osolíme a opepříme. Plochou kulatou formu na pizzu nebo ohnivzdornou mísu o Æ 28 cm vytřeme tukem. Polovinu nudlí hrubě usekáme, promícháme se sýrovou hmotou a naplníme do formy. Zbylé nudle položíme navrch do tvaru mřížky a mezery vyplníme půlenými olivami. Posypeme parmazánem a pokapeme olejem. Zapékáme v troubě 35-40 minut při 200-220°C. (Pokud povrch rychle hnědne, zakryjeme jej fólií.) Ihned podáváme!
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat