9. července 2012

Zeleninová smetanová omáčka

1/41 kyselé smetany,1/2 l vody,kostka masoxu,50 g másla,300 ml mléka,2 lžíce hladké mouky,200 g zeleniny (mrkev, petržel, celer),velká cibule,3 lžičky směsi koření Chop-suey,cukr-sladidlo, citrónová šťáva, sál
Cibuli drobně nakrájíme a na zpěněném másle osmahneme. Zeleninu očistíme,nastrouháme na struhadle a přidáme k zpěněné cibuli. Směs osolíme, okořeníme,přilijeme vývar z masoxu a na mírném ohni dusíme až je zelenina měkká.Poté zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a opět za občasného míchání asi 10 minut vaříme (pokud chceme mít omáčku hladkou, tak vše rozmixujeme). Sundáme z ohně, zamícháme rozšlehanou smetanu a omáčku dochutíme - sladidlem a citrónovou šťávou.Omáčku podáváme k vařeným masům,popřípadě s vařenými vejci a houskovými knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat