10. července 2012

Květákový nákyp s jogurtem

květák,bílý jogurt,300 g vařené uzené krkovičky,200 g balkánského sýra,30 g másla nebo Zlaté Hané, 2 žloutky, mletý bílý pepř, sůl
Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Když je měkký, zcedíme jej a necháme vychladnout.Po vychladnutí jej promícháme s drobně krájeným uzeným masem a dáme do zapékací misky, kterou jsme vymazali polovinou másla z určeného množství. Jogurt rozšleháme se žloutky, přisypeme strouhaný sýr, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vzniklou směsí zalijeme květák v misce, pak jej pokapeme zbývajícím máslem a asi půl hodiny zapékáme v předehřáté peci dozlatova. Květákový nákyp s jogurtem podáváme s pečivem, anebo pečenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat