11. července 2012

Dezert King Barley

1/21 mléka,1 pudinkový prášek s kakaovou příchutí,vejce,3 lžíce cukru krupice,100 ml smetany na šlehání, kulaté Koryčanovy piškoty,16cl_ Cream Liqueur King Barleys příchutí kávy, 2 lžíce strouhané čokolády
Asi 3/4 mléka z celkového množství rozšleháme s 1 lžící cukru a uvedeme do varu.Zbylé mléko rozšleháme metličkou s pudinkovým práškem i žloutkem. Za stálého míchání důkladně provaříme (nejlépe v hrnci který není náchylný k připalování např. typu Sale). Po sejmutí z ohně prošleháme (el. šlehačem) a šlehání ještě několikrát během chladnutí opakujeme. Bílek vyšleháme se 2 lžícemi cukru v tuhý sníh. Poté obě hmoty zlehka zamícháme. Takto vyrobený krém rozdělíme do 4 vyšších pohárů, jednotlivé vrstvy prokládáme piškoty i likérem. Povrch pohárů zdobíme vyšlehanou smetanou a strouhanou čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat