10. července 2012

Kuřecí pochoutka

200 g kuřecích prsíček,20 středních žampionů,cibule,malý hlávkový salát, svazeček čerstvého kerblíku,- 1 lžíce sušeného (možno nahradit zelenou petrželkou),bobkový list,4 kuličky bílého pepře,mletý bílý pepř,200 ml smetany na šlehání,2 kelímky bílého jogurtu - Klasic,citrón, 2 střední mrkve,voda, cukr-sladidlo, sůl
Maso nejdříve omyjeme a osušíme plátěným ubrouskem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do vařící vody - 1/4 1 spolu s bobkovým listem, kuličkami celého pepře, solí i masem. Vaříme asi 10 minut,poté maso vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme nájemné proužky, žampiony na plátky a pokapeme je 2 lžícemi citrónové šťávy. Dále přidáme drobně krájený kerblík, hlávkový salát obereme na jednotlivé listy, většími vyložíme mísu a zbytek nakrájíme na proužky. Jogurt smícháme se smetanou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a dle chuti osladíme. Takto připravenou zálivkou polijeme směs zeleniny, přidáme na nudličky krájené maso a vše dobře promícháme. Nakonec ještě dochutíme a uložíme do chladničky asi na 1 hodinu uležet. Kuřecí pochoutku podáváme v salátové míse, vyložené listy hlávkového salátu a podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat