9. července 2012

Omáčka koprová smetanová

1/2 1 kyselé smetany,1/41 mléka,1/41 vody,70 g hladké mouky,2 lžíce sekaného kopru,cukr-sladidlo, sůl
Kopr omyjeme a drobně nasekáme. Vodu uvedeme do varu v hrnci, který není náchylný k připalování a za stálého míchání přilijeme mléko s rozšlehanou moukou. Osolíme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Před ukončením varu přidáme sekaný kopr. Po sejmutí z ohně omáčku zjemníme rozšlehanou kyselou smetanou a podle chuti osladíme. Obměna: nahrazením kyselé smetany za mléko uvaříme mléčnou koprovou omáčku. V tom případě ji mírně okyselíme přídavkem octu. Koprovou omáčku podáváme s vařenými brambory, anebo kynutými knedlíky s vařeným hovězím masem či vařeným vejcem.

Žádné komentáře:

Okomentovat