10. července 2012

Rybí filé se zeleninou

800 g rybího filé (např. treska),šťáva z jednoho citrónu,5 středně velkých brambor,cuketa (asi 250 g),4 středně velké mrkve,200 ml smetany na šlehání, 150 ml mléka,3 lžíce strouhaného sýra,3 vejce,bílý pepř, lžička rybí kořenící směsi, sůl
Oškrabané brambory a mrkev nakrájíme na tenké plátky. Střídavě jimi poklademe dno máslem vymazané zapékací misky,ale uprostřed po její délce necháme prohlubeň,do které vložíme rybí filé zakapané citrónovou šťávou.Pak rozkvedláme 2 vejce se smetanou,mlékem, osolíme, opepříme a ochutíme kořenící směsí. Tímto roztokem zalijeme zeleninu s rybou v misce a zasypeme strouhaným sýrem. Vše dáme do vyhřáté trouby na 25 minut zapéci. Mezitím omyjeme cuketu, rozpůlíme ji a nastrouháme na tenké plátky. Z bílku zbylého vejce ušleháme tuhý sníh, který dáme na posolené filé v misce a na něj poklademe plátky cukety - jako šupiny.Nakonec je potřeme žloutkem a dopékáme ještě asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat