10. července 2012

Špagety se sýrovou omáčkou

500 g špaget,1/21 mléka ,150 ml smetany na šlehání, smetanový sýr, asi 200 g (můžeme jej nahradit taveným sýrem,75 g vlašských ořechů,100 g sušených vypeckovaných švestek,mletý bílý pepř,petrželka na zdobení,sůl 

Špagety uvaříme asi 10 minut v osolené vodě, scedíme a necháme okapat přikryté pokličkou, aby příliš nevychladly.V hrnci, který není náchylný k připalování svaříme mléko se smetanou. Do povařeného mléka opatrně přidáváme drobně krájený sýr a za stálého míchání jej necháme důkladně rozpustit. Na mírném ohni ještě asi 5 minut povaříme. Během vaření stále mícháme, aby se mléko se sýrem nepřipálilo. Za tu dobu si drobně nasekáme vlašské ořechy, stejně jako vypeckované švestky a přidáme do omáčky. Promícháme a omáčku dochutíme solí a pepřem. Okapané špagety rozdělíme na jednotlivé porce, polijeme omáčkou a posypeme sekanou petrželkou.Špagety se sýrovou omáčkou můžeme podávat s dobře vychlazeným ovocným salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat