11. července 2012

Opilé hrušky

4 půlky kompotových hrušek,1 pudinkový prášek s kakaovou příchutí,1/21 mléka,2 žloutky,10 cl Cream Liqueur King Barley s příchutí oříšků,8 cl Whisky King Barley,100 ml smetany na šlehání,2 lžíce strouhaných jemně sekaných pražených lískových oříšků,4 ks obdélníkových oříškočokoládových oplatků, cukr krupice
Mléko si rozdělíme, 3/4 smícháme se 2 lžícemi cukru a uvedeme do varu. Zbývající mléko rozšleháme metličkou se žloutky a pudinkovým práškem. Tuto směs zalejeme do vařícího mléka a vše dobře provaříme. Hotový pudink ihned po uvaření prošleháme a během jeho chlazení šlehání ještě několikrát opakujeme za postupného přilévání likéru. Vychladlý krém rozdělíme do 4 kokteilových pohárů na poloviny hrušek. Každý zalijeme 2 cl whisky a zdobíme pevně vyšlehanou smetanou. Nakonec sypeme upravenými oříšky a poháry dozdobíme oplatky.

Žádné komentáře:

Okomentovat