10. července 2012

Kapr na zakysané smetaně

1 kg kapra (asi polovina) 50 g másla,2 cibule,3 lžička kořenité směsi - španělská rybí,lžíce sladké papriky, 200 ml bílého vína,2 kelímky zakysané smetany,cukr-sladidlo, sůl
Kapra rozdělíme na tři porce a vnitřní strany porcí silně potřeme solí. V zapékací misce pozvolna rozehřejeme máslo,na kterém necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté vložíme do misky osolené porce kapra, přidáme koření i bílé víno a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.Opatrně vyjmeme porce kapra a uložíme je do teplého prostředí. Do horkého rybího vývaru vmícháme zakysanou smetanu a podle vlastní chuti osladíme. Nakonec vložíme zpět jednotlivé porce kapra. Podáváme s vařenými brambory a oblohou z čerstvé zeleniny

Žádné komentáře:

Okomentovat