8. července 2012

Papriková omáčka se smetanou

5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl kysané smetany, 3/4 l vývaru (i z masoxu), 2 stroužky česneku, 2 cibule, kmín, majoránka, pepř, sůl
V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme.Mírně podlijeme a přidáme koření a sůl. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když je cibule rozdušená, podlijeme vývarem a zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s moukou. Ještě chvíli povaříme a podáváme s masem z polévky, uzeninami, vařenou zeleninou a pod. Příloha: noky, těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat